Skip links

Image 1 Image 2 Rostokino MOSCOW, RUSSIA TYPE:   COMISSION
PROGRAM:   RETAIL
SIZE:   253,000 m2
COST:   CONFIDENTIAL
STATUS:   ON GOING (2021)
TEAM:   Joaquin Vaquero (MA), Begoña de Andrés (OD), Álvaro Carrera (PL), Christian Álvarez (PL),
Dario Antonietti, Álvaro Antoranz, Paloma Aranda, Sandra Carrasco, Gloria Castañón, Alicia Castellote,
Jaime Castilla, Aleksandra Dunjic, Iñigo Esteban, Cristina Fuente, Andrea García, Cristina Gasset, Adrián González,
Marta Lago, Alejandro López, Begoña López, Ana Loranca, Pablo Losa, Christian Maier, Alba Martínez, Lidia Martínez,
Jonathan Olvera, Nelson Palma, Sonia Ramos, Jorge Sáenz, Marta Taboada, Laura Vásquez, Marina Villalobos

The proposal for the reconstruction of the Shopping Centre is to develop a simple but functionally and economically effective solution.
The main intention is to create a new appearance inside and outside of the Centre.
The presented option requires alterations in the main entrance, galleries and atrium spaces,
which result in free-column spaces in most of the public areas.
This proposal helps create a welcoming atmosphere and encourages people to come and stay.
It provides good visibility of shopfronts, an easy customer navigation and a comfortable circulation,
which benefit retail units and users.
Brands are usually placed over the facade with no real designated area.
Standardized facade systems are put in place to optimize costs and timing due to commitments with the client. To contain the otherwise loose brands on the facade a framed area was designated within the facade's composition.

Scene Rostokino MOSCOW, RUSSIA TYPE:   COMISSION
PROGRAM:   RETAIL
SIZE:   253,000 m2
COST:   CONFIDENTIAL
STATUS:   ON GOING (2021)
TEAM:   Joaquin Vaquero (MA), Begoña de Andrés (OD), Álvaro Carrera (PL), Christian Álvarez (PL), Dario Antonietti, Álvaro Antoranz, Paloma Aranda, Sandra Carrasco, Gloria Castañón, Alicia Castellote, Jaime Castilla, Aleksandra Dunjic, Iñigo Esteban, Cristina Fuente, Andrea García, Cristina Gasset, Adrián González, Marta Lago, Alejandro López, Begoña López, Ana Loranca, Pablo Losa, Christian Maier, Alba Martínez, Lidia Martínez, Jonathan Olvera, Nelson Palma, Sonia Ramos, Jorge Sáenz, Marta Taboada, Laura Vásquez, Marina Villalobos

The proposal for the reconstruction of the Shopping Centre is to develop a simple but
functionally and economically effective solution. The main intention is to create a new appearance inside and outside of the Centre.
The presented option requires alterations in the main entrance, galleries and atrium spaces, which result in free-column spaces in most of the public areas. This proposal helps create a welcoming atmosphere and encourages people to come and stay. It provides good visibility of shopfronts, an easy customer navigation and a comfortable circulation, which benefit retail units and users.